Heb je grotere borsten moet je een goede bh maat kiezen voor een juiste pasvorm zodat je borsten de juiste ondersteuning krijgen. Het is daarbij van beland dat ze jet bindweefsel niet uit rekken waardoor de huid ook striae gaat vertonen en je borsten zullen gaan hangen als je geen bh draagt.

Voor slanke vrouwen met grote borsten is het al helamaal een probleem voor een goed zittende en ook goed passende bh te vinden. Met deze kleine groep wordt totaal geen rekening gehouden. diegene die vooraan in de rij hebben gestaan bij het uitdelen. Deze groep is voor de meeste bh fabrikanten niet interessant genoeg. Deze produceren liever voor de grote massa.

Voor deze vrouwen met grotere borsten en een slank lichaam treden er steeds de volgende problemen op. Als de cup perfect aansluit en precies vol zit zonder te knellen, dan staan ze vaak te ver uit elkaar, of de rug band is veel te lang. Logisch deze cup maat is waarschijnlijk bedacht voor een vrouw van 80 kilo en niet van 55 kilo bijvoorbeeld. Elke nieuw aangekochte bh moet dan door een naaister hersteld worden. Slanke dames met een DD cup of groter lopen hier voortdurend tegenaan.

Goede bh maat kiezen, vaak koopt men een bh veel te snel

Het is ook heel vaak zo dat men een bh veel te snel koopt. Dit omdat die er leuk uitziet of hij is in de aanbieding. Dat dit dan steeds fout blijft gaan is dan haast niet te voorkomen. De onderste beugel moet perfect aansluiten met de onderste aanzet van de borst, rondom tot halverwege en er mag geen lege ruimte zijn tussen de onderste beugel en de borsten. Dan is de BH al niet geschikt voor jou. Knelt de bh? Dit is al helemaal niet goed. De meeste vrouwen met grote borsten kopen vaan een bh waarvan de cup eigenlijk te klein is. Als de cup past is meestal de band te lang, en past de band dan is meestal de cup te klein

Knellen mag een BH sowieso niet, het is eigenlijk zo dat je het niet mag voelen dat je hem draagt. Er mogen ook geen striemen zichtbaar op je huid staan als je de bh uitdoet. Het ergste is dat de borsten sowieso relatief slecht doorbloed worden, ga je de borsten afknellen wordt dit nog erger.

De 10 beste tips voor een goed passende BH

1: Bij twijfel?! Grotere cup, kleinere omvang. Andersom komt zelden voor.

2: Een B.H. pas je altijd op het grootst instelbare maat. Het is namelijk zo dat de elastiek slijt en ook nog best snel ook. Je wilt dus graag wat ruimte om hem strakker te doen als dit probleem optreed. Zit de B.H lekker op het strakste dan heb je een kleinere bandmaat nodig en een grotere cup.

3: Bij een goede bh maat kiezen hoort de steun van uit de band te komen. Heb je de schouderbandjes nodig om je borsten omhoog te houden zit hij niet goed. Rode striemen op de schouders na een paar uur zeggen je dat de omvang te wijd is en de cup te klein. Je vertrouwd dan teveel op je schouderbandjes.

4: De beugels van een BH moeten altijd voorbij de inplant van de borst zitten.  En helemaal als jij ook nog borstvoeding geeft. Het is al snel dat de meeste beugels dan al onder je arm zitten, richting de oksel. Bij deze pasvorm heb je dan al snel dat je ook verlost bent van de zogenaamde zij blobjes. De band start namelijk voorbij je borst en ligt dan mooi plat tegen je lijf aan. Dit is een van de grootste redenen voor vet blobjes aan de zijkant!

5: De beugels behoren in het midden aan de voorkant plat tegen je lijf te zitten. Het moet niet meer mogelijk zijn de BH aan de voorkant en het midden van je lijf van je af te kunnen trekken.  ‘We kunnen het even testen: leg twee vingers midden voor onder de beugels en trek er aan.  Ja, dat hoort dus niet te kunnen!

6: Als dan ook de onderkant een hoek van 90 graden maakt ten opzichte van je ribben weet je dat je de goede bh maat hebt gekozen. Dit kan je heel goed zien in een spiegel als je jezelf  vanaf de zijkant bekijkt.

7:Bij een goede bh met daarover een strak topje krijg je ook nooit een 4-borsten syndroom. Dit zijn de wel bekende blobjes die er aan de bovenkant tussenuit komen. Je weet dan zeker dat je een te kleine cup aan hebt en daarmee gelijk dus ook een te wijde omvang.

8: Bij een goed passende bh zit de rugband in een rechte lijn rond je lijf. Zit hij aan de achterkant hoger heb je een te grote omvang en een te kleine cup.

9: Is het mogelijk de band op de rug meer dan een paar cm naar achter te trekken als hij op het meest losse haakje zit? Omvang is dan te groot en dus… Je raad het al, cup te klein. je wordt al een echte ster in de goede bh maat kiezen.

10: Als je de juiste maat B.H aan hebt zit het midden van je borsten altijd in het midden van je schouders. Het maakt daarbij geen verschil hoe laag dat je borsten hangen, hoe groot ze zijn of hoe oud je bent.

Houd je rekening met bovenstaande bh pas tips ben ik ervan overtuigd dat je veel gelukkiger gaat zijn met een goed passende bh. Ook zal je er mooiere borsten in hebben! Bovenal wordt een goede bh maat kiezen steeds makkelijker. Je moet het net even onder de knie krijgen.